JKP podseća građane da nameski troše vodu

VodaIako je zbog visokih temperatura povećana potrošnja vode, vodosnabdevanje u našem gradu je uredno. Trenutna proizvodnja od oko 90 litara u sekundi zadovoljava potrebe. To međutim ne znači da građani mogu vodu iz vodovoda nenamenski da koriste, upozorava direktor JKP „Komunalno“ Milan Maslarević:

„Trenutnih 85- 90 litara vode u sekundi je sasvim dovoljno za normalnu potrošnju. Smatra se da je oko 6 kubika po članu odnosno 200 litara dnevno optimalna potrošnja. Zato i apelujem da se ne zalivaju bašte, malinjaci i slično, jer tako može da se ugrozi snabdevanje građana u višim zonama“, kaže Maslarević.

Logo-full

Mnogo stabilnije vodosnabdevanje očekuje se sa završetkom rezervoara “Centar” u naselju Bukovica. Radovi su u završnoj fazi. Prethodnih dana je nalivena ploča i putem tendera odabran izvođač radova na izgradnji pristupnog cevovoda. To je užičko preduzeće „Jedinstvo“. Direktor Maslarević očekuje da će rezervoar od jeseni biti u sistemu vodosnabdevanja:

„Rok za završetak radova je dva meseca tao da se nadam da će do kraja jeseni rezervoar pustiti u rad. Samim tim ćemo dobiti mogućnost proširenja sistema na Prilike i Bukovicu. A stabilizovaćemo i snabdevanje na čitavoj teritoriji, pogotovu u višim zonama“, ističe direktor Komunalnog.

Izgradnja ovog objekta od 2.000 kubnih metara na „Strelištu“ košta nešto više od 43 miliona dinara. Polovinu sredstava obezbedila je Direkcija za vode, a drugu polovinu opština Ivanjica iz budžeta.

Izvor : Ivanjički radio