Maksimalno angažovanje radnika JKP-a, Puteva, Elektrodistribucije i ostalih preduzeća

ulazak-u-ivanjicu-radovi-1I pored toga što im vremenske prilike ne idu na ruku, odmiču radovi na rekonstrukciji kolovoza od garaže Komunalnog preduzeća do semafora. Ova deonica je duga 440 metara , radovi su vredni 30 miliona dinara, a opštini u finansiranju pomaže Republička direkcija za puteve. Kako će se na ovoj deonici raditi kompletna rekonstrukcija, koja podrazumeva zamenu elektro, telekom kanalizacionih i vodovodnih instalacija, u posao su uključena sva nadležna preduzeća, a sastanci sa njihovim predstavnicima su svakodnevni, kaže zamenik predsednika opštine Milinko Mijailović. On očekuje da će deonica do mosta na Gliječkom potoku biti asfaltirana do ponedeljka, a možda i pre.

„Što se tiče prostora od mosta Gliječkog potoka do semafora, kompletno sve se menja. Jutros smo imali sastanak sa predstavnicima svih službi i javnih preduzeća: Telekoma, Eletrodistribucije i SBB-a, Komunalnog, Puteva, a u vezi sa poslovima koji treba da se urade u sklopu puta. Radi se nova atmosferska kanalizacija, a takodje i atmosferska za oluke na kućama, s jedne i sa druge strane. Svi priključci kanalizacioni, vodovodni i elektropriključci sa desne strane uz reku Moravicu, koji nisu uradjeni biće sada položeni u taj kabal . Znači, sve što ima kablova u vazduhu biće spušteno pod zemlju. Biće uradjen behaton sa leve i desne strane trotoara i postavljeni stubići, tako da pešacima omogućimo nesmetano kretanje“, objašnjava naš sagovornik.

Prema prvobitnom planu, predviđeno je da radovi traju 45 dana . Za to vreme saobraćaj za putnička vozila je zabranjen na ovoj deonici, pa mora da se koristi alternativni pravac- iz Prilika preko novog mosta, Kušićana i Kamenog mosta, i obrnuto. Saobraćaj za teretna vozila odvijaće se naizmenično jednom trakom, uz regulaciju semaforom. Vozila iz Gliječe i Belih njiva usmerava radnik sa zastavicama.

ulazak-u-ivanjicu-radovi-2„Kiša nas je malo ometala, ali videli ste da su svi maksimalno angažovani. Moram da pohvalim preduzeće koje radi na polaganju kanalizacione mreže , takodje i Puteve koji su prethodnog vikenda radili 24 sata bez prekida. Molimo gradjane za malo strpljenja, da nam pomognu, a pomažu nam time što prate saobraćajnu signalizaciju jer nismo mogli drugačije da rešimo da saobraćaj ide oko Ivanjice“, dodaje Mijailović.

Radovi od semafora ka glavnoj ulici biće nastavljeni posle Nušićijade. A u toku je priprema planske dokumentacije, projekta, dobijanja dozvola.

Izvor: Ivanjički radio