Održan okrugli sto na temu Zaštite životne sredine

Evropski omladinski centar, u saradnji sa Lokalnom kancelarijom za mlade opštine Ivanjica, realizovao je okrugli sto “Zeleni aktivista – mladi za životnu sredinu“ 03.12.2014. godine sa početkom u 13 časova u prostorijama Kluba za mlade opštine Ivanjica.

Skupu su prisustvovali predstavnici Kancelarije za mlade, uduženja mladih i za mlade iz opštine, kao i predstavnici drugih organizacija i institucija koje u svom fokusu imaju zaštitu životne sredine.

Cilj skupa bio je upoznavanje sa omladinskim aktivizmom u oblasti zaštite životne sredine n lokalnom nivou.
Okrugli sto omogućava da se zajedničkim snagama mapiraju problemi životne sredine na lokalnom nivou i predlože načini uključivanja mladih u njihovo rešavanje.
Takođe, ovaj skup doprinosi jačanju organizacija civilnog društva u procesima donošenja odluka po pitanjima životne sredine, kako na lokalnom, tako i na regionalnom nivou, stavljajući poseban naglasak na mlade.

Predstavljene su i nagrade „Zeleni aktivista“ , „Zeleni pečat“ i ” Zelena inicijativa” koje se dodeljuju najistaknutijem pojedincu, odnosno kancelariji za mlade, odnosno formalnoj ili neformalnoj grupi mladih ljudi u 2014. godini, angažovanim na zaštiti životne sredine na lokalnom i/ili nacionalnom nivou.