ЈКП подсећа грађане да намески троше воду

ВодаИако је због високих температура повећана потрошња воде, водоснабдевање у нашем граду је уредно. Тренутна производња од око 90 литара у секунди задовољава потребе. То међутим не значи да грађани могу воду из водовода ненаменски да користе, упозорава директор ЈКП „Комунално“ Милан Масларевић:

„Тренутних 85- 90 литара воде у секунди је сасвим довољно за нормалну потрошњу. Сматра се да је око 6 кубика по члану односно 200 литара дневно оптимална потрошња. Зато и апелујем да се не заливају баште, малињаци и слично, јер тако може да се угрози снабдевање грађана у вишим зонама“, каже Масларевић.

Лого-фулл

Много стабилније водоснабдевање очекује се са завршетком резервоара “Центар” у насељу Буковица. Радови су у завршној фази. Претходних дана је наливена плоча и путем тендера одабран извођач радова на изградњи приступног цевовода. То је ужичко предузеће „Јединство“. Директор Масларевић очекује да ће резервоар од јесени бити у систему водоснабдевања:

„Рок за завршетак радова је два месеца тао да се надам да ће до краја јесени резервоар пустити у рад. Самим тим ћемо добити могућност проширења система на Прилике и Буковицу. А стабилизоваћемо и снабдевање на читавој територији, поготову у вишим зонама“, истиче директор Комуналног.

Изградња овог објекта од 2.000 кубних метара на „Стрелишту“ кошта нешто више од 43 милиона динара. Половину средстава обезбедила је Дирекција за воде, а другу половину општина Ивањица из буџета.

Извор : Ивањички радио