Максимално ангажовање радника ЈКП-а, Путева, Електродистрибуције и осталих предузећа

улазак-у-ивањицу-радови-1И поред тога што им временске прилике не иду на руку, одмичу радови на реконструкцији коловоза од гараже Комуналног предузећа до семафора. Ова деоница је дуга 440 метара , радови су вредни 30 милиона динара, а општини у финансирању помаже Републичка дирекција за путеве. Како ће се на овој деоници радити комплетна реконструкција, која подразумева замену електро, телеком канализационих и водоводних инсталација, у посао су укључена сва надлежна предузећа, а састанци са њиховим представницима су свакодневни, каже заменик председника општине Милинко Мијаиловић. Он очекује да ће деоница до моста на Глијечком потоку бити асфалтирана до понедељка, а можда и пре.

„Што се тиче простора од моста Глијечког потока до семафора, комплетно све се мења. Јутрос смо имали састанак са представницима свих служби и јавних предузећа: Телекома, Елетродистрибуције и СББ-а, Комуналног, Путева, а у вези са пословима који треба да се ураде у склопу пута. Ради се нова атмосферска канализација, а такодје и атмосферска за олуке на кућама, с једне и са друге стране. Сви прикључци канализациони, водоводни и електроприкључци са десне стране уз реку Моравицу, који нису урадјени биће сада положени у тај кабал . Значи, све што има каблова у ваздуху биће спуштено под земљу. Биће урадјен бехатон са леве и десне стране тротоара и постављени стубићи, тако да пешацима омогућимо несметано кретање“, објашњава наш саговорник.

Према првобитном плану, предвиђено је да радови трају 45 дана . За то време саобраћај за путничка возила је забрањен на овој деоници, па мора да се користи алтернативни правац- из Прилика преко новог моста, Кушићана и Каменог моста, и обрнуто. Саобраћај за теретна возила одвијаће се наизменично једном траком, уз регулацију семафором. Возила из Глијече и Белих њива усмерава радник са заставицама.

улазак-у-ивањицу-радови-2„Киша нас је мало ометала, али видели сте да су сви максимално ангажовани. Морам да похвалим предузеће које ради на полагању канализационе мреже , такодје и Путеве који су претходног викенда радили 24 сата без прекида. Молимо градјане за мало стрпљења, да нам помогну, а помажу нам тиме што прате саобраћајну сигнализацију јер нисмо могли другачије да решимо да саобраћај иде око Ивањице“, додаје Мијаиловић.

Радови од семафора ка главној улици биће настављени после Нушићијаде. А у току је припрема планске документације, пројекта, добијања дозвола.

Извор: Ивањички радио