Обавештење

У склопу пројекта Националног програма за управљање ризиком од елементарних непогода, креирана је апликација „Сиувс Мобиле“ и на тај начин грађанима је омогућено да свакодневно прате обједињени систем сервисних информација и информација о управљању ризиком у ванредним ситуацијама.
Преко ове апликације Општински штаб за ванредне ситуације ће информисати грађане о издатим упозорењима, донетим мерама и наредбама као и активностима које спроводи Штаб пре и за време проглашења ванредне ситуације. Такође преко ове апликације локална самоуправа и јавна предузећа општине Ивањица ће обавештавати грађане који су инсталирати апликацију о стању на путевима, прекидима у саобраћају, измени режима саобраћаја. Обавештења ће добијати из ЈКП „Ивањица“ Ивањица о кваровима на водоводној мрежи и прекидима водоснабдевања становништва, а од Електродистрибуције везано за стање нисконапонске мреже и прекида снабдевања становништва електричном енергијом. Преко ове апликације грађани ће добијати сервисне информације од осталих установа и јавних предузећа које су од значаја за живот и рад грађана наше општине.
Преко ове апликације моћи ће да се пријаве грађани који желе да волонтирају за време ванредне ситуације и тако помогну у што бржем отклањању последица елементарних непогода.
Инсталирање апликације је бесплатно и врло једноставно, на Плаy продаваници се унесе Сиувс Мобиле, апликација се инсталира на телефон и кликом на плави кружић у доњем десном углу отвара се падајуће мени где кликом на Пријава одаберете општину Ивањица након чега сте пријављени за пријем обавештења.
Преузимање апликације – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.siuvsMobile

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ИВАНјИЦА