Одржан округли сто на тему Заштите животне средине

Европски омладински центар, у сарадњи са Локалном канцеларијом за младе општине Ивањица, реализовао је округли сто “Зелени активиста – млади за животну средину“ 03.12.2014. године са почетком у 13 часова у просторијама Клуба за младе општине Ивањица.

Скупу су присуствовали представници Канцеларије за младе, удужења младих и за младе из општине, као и представници других организација и институција које у свом фокусу имају заштиту животне средине.

Циљ скупа био је упознавање са омладинским активизмом у области заштите животне средине н локалном нивоу.
Округли сто омогућава да се заједничким снагама мапирају проблеми животне средине на локалном нивоу и предложе начини укључивања младих у њихово решавање.
Такође, овај скуп доприноси јачању организација цивилног друштва у процесима доношења одлука по питањима животне средине, како на локалном, тако и на регионалном нивоу, стављајући посебан нагласак на младе.

Представљене су и награде „Зелени активиста“ , „Зелени печат“ и “ Зелена иницијатива“ које се додељују најистакнутијем појединцу, односно канцеларији за младе, односно формалној или неформалној групи младих људи у 2014. години, ангажованим на заштити животне средине на локалном и/или националном нивоу.